latinica  ћирилица
16/10/2021 |  09:28 ⇒ 17/10/2021 | 00:07 | Аутор: СРНА

Данас "Покровско пјесничко саборовање"

Друга културна манифестација "Покровско пјесничко саборовање" биће одржана данас у Броду, поводом прославе Покрова Пресвете Богородице, крсне славе храма и општине.
Покров Пресвете Богородице - Фото: СРНА
Покров Пресвете БогородицеФото: СРНА

Манифестација се први пут одржава у оквиру програма прославе "Октобарске свечаности".

Организатори манифестације су Црквена општина Брод и Српски књижевни клуб "Вихор" из Дервенте, уз покровитељство општине Брод и начелника Зорана Видића.

Организатори су саопштили да ће манифестација почети у 14.00 часова у простору Светосавског дома у порти Храма Покрова Пресвете Богородице.

"У плану је промоција заједничког зборника под именом `Покровско пјесничко саборовање` у којем се налазе пјесме 140 аутора из Републике Српске, БиХ, Србије и Косова и Метохије, Хрватске, Швајцарске, Црне Горе, Бугарске, Сјеверне Македоније, Њемачке и Аустрије", саопштили су организатори.

Очекује се присуство једног броја аутора заступљених у заједничком зборнику, који ће учествовати у програму манифестације. Приређивач књиге је пјесник и новинар из Дервенте Ненад Симић.

Благослов за одржавање културне манифестације "Покровско пјесничко саборовање" раније је дао Његово преосвештенство епископа зворничко- тузлански Фотије.