latinica  ћирилица
16/10/2021 |  11:04 ⇒ 11:22 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Конзул Атовић пријети Србима и позива на рат

Конзул БиХ у Франкфурту Адмир Атовић отворено пријети Србима и позива на рат, што показује да је немогућ заједнички живот у једној држави, изјавио је стручњак за безбједност Џевад Галијашевић.
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

Коментаришући скандалозни статус Атовића на Твитеру којим поручује да су Бошњаци у БиХ опет спремни да узму оружје у руке и крену у нови крвави обрачун, Галијашевић је оцијенио како поједини фанатици покушавају да код Бошњака развију свијест о неопходности сукоба и неизбјежном рату.

Он је рекао Срни да је Атовић типични лажни џихадиста који је учествовао у рату као малољетник и задобио тешке тјелесне повреде, али "из тога није извукао никакву поуку".

- Више није малољетан, али је остао фанатик. Сви ти недоучени фанатици замишљају да је грађански рат исто што и сеоска свађа и сукоб око шумске међе - рекао је Галијашевић.

Он је додао да је Атовићева отворена пријетња упућена и Србима и Хрватима, што показује да је заједнички живот у једној држави немогућ.

- Ово је пријетња и такозваним неодлучним Бошњацима да се наоружају и буду спремни на рат. Као да би то други народи мирно посматрали и као да нису обавијештени о војној и наменској индустрији под контролом Бошњака - сматра Галијашевић.

Он сматра да евентуални нови рат у БиХ не би био приватна ствар лудака из СДА и "Исламске заједнице", него страдање и геополитички потрес у којем би учествовали многи народи и други заинтересовани политички и војни субјекти из окружења и цијелог свијета.

Бошњачки дипломата је на Твитеру објавио цитат сарајевског ефендије Мухамеда Велића, а онда дописао чувени исламистички поклич "Бог је велик", уз који највећи свјетски терористи иду у свети рат џихад.

- Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе!. Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Алаху Екбер - написао је Атовић на Твитеру, па касније угасио налог.