latinica  ћирилица
16/10/2021 |  11:40 | Аутор: СРНА

Заплијењена дрога и проведене активности против држављанина БиХ

Тужилаштво БиХ саопштило је да је на подручју Далмације и Истри заплијењено око 15 килограма хероина и килограм амфетамина, а активности су проведене против лица које се сумњиче за међународно кријумчарење велике количине тешке дроге, прање новца и улагање у куповине викендица и некретнина у БиХ и региону.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: klix.ba
Суд и Тужилаштво БиХФото: klix.ba

Проведене активности наставак су рада на предмету међународне сарадње против држављанина БиХ, који је под истрагом дужи период, а осумњичен је да је у више наврата починио кријумчарење већих количина хероина из БиХ према Хрватској и даље према земљама ЕУ.

Према наводима из Тужилаштва, заплијењена дрога на илегалном нарко-тржишту достиже цијену од више од пола милиона КМ.

Из Тужилаштва су истакли да воде активности у оквиру међународне операције коју са партнерским институцијама из Хрватске и Њемачке, те да је заплијењена и већа количина евра.

Осумњичени је ухапшен у сриједу, 13. октобра, на подручју Хрватске, гдје је задокументовано почињење кривичног дјела, а на подручју БиХ извршен је претрес лица блиско повезаног са осумњиченим.

У оквиру финансијске истраге, врше се претреси и евидентирање токова новца, за који се сумња да је кориштен за куповину више викендица и некретнина на подручју БиХ и сусједних земаља.

Акција је резултат дуготрајне истраге Тужилаштва БиХ и партнерских институција и агенција Хрватске и Њемачке с циљем разбијања ланца кријумчарења велике количине тешке дроге.

Тужилаштво је навело да у интересу истраге, тренутно не може саопштити више детаља.