latinica  ћирилица
16/10/2021 |  11:41 ⇒ 17/10/2021 | 00:07 | Аутор: РТРС

Приједор: На фестивалу "Златна вила" вечерас проглашење побједника (ВИДЕО)

У Приједору је на 15. Међународном фестивалу позоришта "Златна вила" одиграна посљедња, четврта представа из такмичарског програма "Зла жена" Народног позоришта Суботица.
Представа "Зла жена" - Фото: РТРС
Представа "Зла жена"Фото: РТРС

Представу је режирала Ива Милошевић, према тексту Јована Стерије Поповића.

Као и већина дјела Јована Стерије Поповића, и "Зла жена" бави се малограђанским животом и његовом репресијом према појединицу.

У изведби Народног позоришта Суботица то прелази у комедију гротеске. Главна јунакиња Султана озлојеђена је због уговореног брака, због чега мијења улогу са женом из ниже класе, која личи на њу.

- Она кад оде код Срете чизмара, који је нижа класа, ту неко знање покупи, које опет није добро за друштво генерално. Али она научи онда да из позиције жртве у тим околностима може да постане агресор, јер ако се већ враћа кући, не жели опет да се враћа у жртву, него, ето, бира мушки принцип - каже Милица Сужњевић, носилац главне улоге.

Улогу Срете одиграо је Дубичанац Срђан Секулић, који је основну и средњу школу завршио у Козарској Дубици, а Академију умјетности у Новом Саду. Члан је Народног позоришта у Суботици од 2007. године.

- Први пут сам у позоришту у Приједору. Јако је лијепа зграда позоришта, јако је лијепа сала. Публика је фантастична, баш мислим да им се допала представа, такав је мој утисак - истиче Секулић.

Вечерас ће на Фестивалу "Златна вила" бити проглашени побједници. Биће додијељене награде за набољу представу, најбољу режију, и најбољег глумца и глумицу.

Медијски покровитељ Фестивала је Радио-телевизија Републике Српске.