latinica  ћирилица
16/10/2021 |  13:23 ⇒ 13:41 | Аутор: СРНА

Тришић Бабић: Скандалозан поступак конзула Атовића, у МИП-у "и слијепи и глуви"

Поступак конзула БиХ у Франкфурту Адмира Атовића који позива на рат је скандалозан, а у Министарству иностраних послова у Савјету министара на то су "и слијепи и глуви", изјавила је Срни савјетник српског члана Предсједништва БиХ Ана Тришић Бабић.
Ана Тришић Бабић - Фото: Глас Српске
Ана Тришић БабићФото: Глас Српске

Тришић Бабић је навела да је ово била прилика да се министарка и њен замјеник десет минута послије те објаве очитују о томе.

Она је истакла да је то класично хушкање на рат, те упитала шта је са надлежних служби, да ли планирају да се укључе.

- Ваљда ће се некада огласити безбједносна агенција, ако то није пријетња ја више не знам шта јесте - рекла је Тришић Бабић.

Она је напоменула да ово није први пут да службеници, дипломате из Министарства иностраних послова у Савјету министара тако понашају, али да никада није било оваквог саржаја, нити се ко оградио од свега тога.

- Све то говори о атмосфери унутар Министарства и гдје смо дошли након 26 година и свих пројеката помирења, заједничког рада дошли - рекла је Тришић Бабић.

- Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе!. Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Аллаху Екбер - написао је Атовић на Твитеру, па касније угасио налог.