latinica  ћирилица
16/10/2021 |  13:55 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Хеликоптерски сервис Српске евакуисао трудницу из Сарајева за Загреб (ФОТО/ВИДЕО)

У складу са својом основном намјеном, Хеликоптерски сервис Републике Српске успјешно наставља са извођењем операција ваздушног медицинског транспорта у циљу што бржег и ефикаснијег медицинског збрињавања становника Српске, али и свих становника БиХ који, на основу оправдане медицинске индикације, такође могу да захтијевају овакав вид транспорта.
Хеликоптерски сервис Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис СрпскеФото: РТРС

У посљедња три дана учестали су позиви Хеликоптерском сервису Српске за потребом ваздушног медицинског транспорта из свих дијелова БиХ тако да је 14. 10. извршен ваздушни медицински транспорт пацијента из Фоче према Универзитетско-клиничком центру Српске у Бањалуци, саопштено је из Хеликоптерског сервиса Српске.

Дан касније, 15. октобра, у сложеним метеоролошким условима, на основу захтјева из Опште болнице у Сарајеву, извршен је успјешан ваздушни медицински транспорт труднице у 21. недељи трудноће, из Сарајева за Загреб, наводи се у саопштењу.

Хеликоптерски сервис Српске (Фото: РТРС)

Припадници Хеликоптерског сервиса Српске и данас су ангажовани на извршењу два ваздушна медицинска транспорта из Бањалуке за Требиње и из Тивта за Бањалуку.

Из досадашњег искуства припадника Хеликоптерског сервиса Српске у извођењу операција ваздушног медицинског транспорта, неријетко су у току дана извођена два и више ваздушна медицинска транспорта пацијената.

- То је знак да институције и медицинске установе у БиХ и региону препознају успјешан, организован и професионалан рад
Хеликоптерског сервиса Српске, али и повјерење грађана, што је посебан значај припадницима Хеликоптерског сервиса Српске и велика одговорност да буду увијек на располагању свима којима је помоћ потребна - саопштено је из Хеликоптерског сервиса Српске.

Због тога је Хеликоптерски сервис Српске и успоставио систем свакодневног дежурства за ове потребе.

Хеликоптерски сервис Српске (Фото: РТРС)

У току ове године припадници Хеликоптерског сервиса Српске успјешно су извршили 32 ваздушна медицинска транспорта, укључујући и данашње двије операције.