latinica  ћирилица
16/10/2021 |  15:01 ⇒ 15:13 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Атовићева објава илуструје БиХ и политику Бошњака

Шефица Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да у вези са објавом конзула БиХ у Франкфурту Адмира Атовића на Твитеру у којој позива на рат уз поклич "Алаху Екбер" узнемирава чињеница да тако нешто није написала ментално недовољно стабилна особа већ државни службеник.
Сњежана Бурсаћ Новаковић - Фото: РТРС
Сњежана Бурсаћ НоваковићФото: РТРС

Новаковић Бурсаћ је рекла Срни да таква објава можда некоме може да звучи изненађујуће или страшно, али она сматра да тих пар реченица у ствари веома добро илуструје и БиХ и тренутно доминантну политику Бошњака која га је и поставила на ову позицију.

- Прво, исказ јако добро показује да тренутну доминантну политику Бошњака с једне стране карактерише потпуно одсуство прихватања политичке и сваке друге реалности у овој земљи, до позива и призива оружаног сукоба, а са друге стране је очито да је многима муслимански свети рат - џихад још главна мисаона и мотивациона одредница - рекла је Новаковић Бурсаћ.

Она је напоменула да оно што ипак узнемирава и мора да привуче додатну пажњу свих јесте чињеница да све то није написала нека ментално недовољно стабилна особа, већ државни службеник, особа коју плаћају сви који живе у БиХ.

- Имајући на уму то да му је надређена у Министарству иностраних послова управо "сестра Муслиманске браће", не чуди превише ни овај парадокс - оцијенила је Новаковић Бурсаћ.

Она је нагласила да овакве изјаве сигурно не доприносе никаквом напретку или суживоту у БиХ, али вјерује да су отрежњујуће за неке који су у други план потиснули чињеницу да је многима у овој земљи џихад непрестано на уму.

- За нас који представљамо српски народ сигурно су додатно мотивишуће и потврђују да смо на правом путу када се боримо за уставне принципе и надлежности - рекла је Новаковић Бурсаћ.

- Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе! Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Аллаху Екбер - написао је Атовић на Твитеру, па касније угасио налог.