latinica  ћирилица
16/10/2021 |  16:41 | Аутор: РТРС

Ђурђев: Српском слогом сачувати Републику Српску

Предсједник Српске лиге Александар Ђурђев изјавио је да "Републици Српској предстоје највећи изазови још од потписивања Дејтонског споразума 1995. године и крајње је вријеме да се упали црвени аларм међу политичком и друштвеном елитом како би се Српска сачувала од покушаја не само укидања њених надлежности, већ и њеног потпуног укидања и утапања у тзв. грађанску и унитарну БиХ".
Александар Ђурђев (фото:rtv.rs) -
Александар Ђурђев (фото:rtv.rs)

Без, како каже, жеље да се мијеша у унутрашња политичка питања у Српској Ђурђев сматра да као одговоран човјек и Србин има дужност да пошаље поруку свим политичким и друштвеним актерима са друге стране Дрине.

- Српска слога је своју моћ и непобједивост показала током ратних 1990-их година управо на примјеру Републике Српске. Сви сте стали под један српски барјак, сви сте имали исти циљ, а то је стварање и одбрана Републике Српске и нико вас није могао омести или сломити у таквој намјери, чак ни најмоћније политичке и војне силе тог времена - истакао је Ђурђев.

Он је напоменуо да одбрана Српске и њених виталних интереса не смије бити предмет дискусије међу самим Србима и да је "крајње контрапродуктивно то што се неки политичари из Српске додворавају званичном Сарајеву само да би смијенили српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и дошли на власт".

- Имате примјере како треба да изгледа српско-српска сарадња када су у питању витални национални интереси. Моја партија сарађује са Покретом за Бијељину, имамо примјер сарадње Стефана Кркобабића и Недељка Чубриловића испред двају српских парламената и треба ићи тим путем, јер заједно смо јачи и тешко брату без брата, тешко Србину без Србина - закључио је предсједник Српске лиге.

Извор: pink.rs