latinica  ћирилица
16/10/2021 |  18:38 ⇒ 18:41 | Аутор: РТРС

Додик: Сукоб није опција за Републику Српску (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је за РТРС да за Републику Српску никакав сукоб није опција, јер је основа политичког дјеловања искључиво Устав.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Реагујући на објаву конзула БиХ у Франкфурту Адмира Атовића који је путем Твитера позивао на рат и џихад, Додик је истакао да је ријеч о испразној пријетњи оних који би и даље скрнавили права Срба у БиХ.

- Апсолутно ни у каквој опцији, што се нас тиче, тога нема. Нити имам информације, нити је могуће да он ту нешто уради. То је испразно "билдање мишића". Тај није ни достојан да га коментаришемо, али имате и такве који раде у том систему - рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српска и њени представници дјелују у складу са Уставом земље за коју представници политичког Сарајева кажу да је њихова.

- Устав БиХ је основа нашег политичког дјеловања, тамо све јасно пише, он је на снази. У Уставу не пише да имају право на Суд и ми се боримо против тога јер је очигледно да је то начин на који нам одузимају све - од шума, земљишта, сутра вода и вјероватно свега осталог - рекао је Додик.

Додик је нагласио да је "апсурдна мржња политичких Бошњака према Републици Српској".