latinica  ћирилица
16/10/2021 |  19:02 ⇒ 23:22 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Шаровић претворио некада патриотски СДС у истомишљеника СДА (АУДИО)

Стварно је јадно и скоро је невјероватно да је Мирко Шаровић успио да од некада великог и патриотског СДС-а направи данас највећег и јединог истомишљеника СДА и Бакира Изетбеговића, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.


- Једино су за СДА и Бакира Изетбеговића и за СДС и Мирка Шаровића опасност по мир и стабилност у БиХ Милорад Додик и СНСД који покушавају да сачувају и заштите Републику Српску од бројних и константних атака, а да опасност по мир и стабилност ниси неизабрани странац који намеће законе по којима се српски народ једини проглашава геноцидним, којим се уводи вербални деликт у 21. вијеку и то само за српски народ - рекао је Ковачевић за РТРС.

Он је додао да "по њима нису опасност по мир и стабилност ни стране судије у Уставном суду БиХ које заједно са Бошњацима константно атакују на права Републике Српске и српског народа, који Републици Српској одузимају шуме, пољопривредно земљиште, који хоће да нам одузму и воду и ваздух и све што се на било који начин зове Република Српска".

Ковачевић је поручио да, без обзира на такву срамну и кукавичку политику СДС-а, ни Милорад Додик ни СНСД не планирају одустати од тога да заштите Републику Српску, да заштите њена права и да Републици Српској врате оно на шта је једино и пристала 1995. године када је у Дејтону као страна прихватила Устав БиХ онакав какав је он и данас на снази.

- Ми ништа више од тога не тражимо. Тражимо да нам се врате она права која Републици Српској припадају, а потпуно је кукавички и срамно говорити да то треба да се врати кроз парламент уз сагласност са СДА, који наравно на тако нешто никада неће пристати, а што је све наметнуто потпуно незаконито уз међународну силу такозваних високих представника - поручио је Ковачевић.

Повезане вијести:

Шаровић: Подржаћемо враћање пренесених надлежности; Додик и СНСД опасност по мир