latinica  ћирилица
16/10/2021 |  19:28 | Аутор: СРНА

Вулић: Од Шаровићевог политичког ангажмана Српска ништа добро није видјела

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је данас само једно сигурно, а то је да Република Српска није ништа добро видјела, нити добила од политичког ангажмана Мирка Шаровића, а да је сам због њега СДС доживио раскол какав нико није очекивао.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Милорад Додик и СНСД не иду ни у какав авантуризам, као што нисмо ишли ни све претходне године. СНСД-у је Република Српска изнад свега, а то грађани Српске знају. Скандалозно је да се о повратку надлежности по изјави Мирка Шаровића треба причати у Парламентарној скупштини БиХ, а не Народној скупштини Републике Српске. Ако је и од Шаровића превише је - оцијенила је Вулићева у изјави Срни.

Она је навела да је Мирко Шаровић данас изоставио да упозна јавност да је више од сат времена "окупљао" чланове Главног одбора и једва саставио 42 члана од њих 90.

- Сједница Главног одбора им личи на комеморативни скуп, а од националне политике и одговорности коју су некад баштинили - ни трага. Чуди ме да нису сједницу одржали у Сарајеву - рекла је Вулићева.

Она је додала да је Шаровић заборавио да каже јавности Републике Српске да је амбасадорима прво изнио жал на лоше унутарстраначке односе.

- Потом је молио странце да дисциплинују нас, изабране, истинске, српске представнике, а није у стању дисциплиновати своју странку - рекла је Вулићева.

Осврнувши се на стално обраћање јавности и свакодневне критике на рачун МИлорада Додика и СНСД-а, Вулићева је рекла да у овој мјери Мирка Шаровића нико није ни чуо ни видио ни у парламенту, а у Савјету министара док је био министар још мање.

- Оволико оглашавање Мирка Шаровића о свему и свачему је веома индикативно. Неко би могао помислити да је задатак или не дај Боже нека уцјена у питању - рекла је Вулићева.