latinica  ћирилица
17/10/2021 |  12:11 ⇒ 12:14 | Аутор: СРНА

Илић: Термин наставка сједнице након сутрашњих консултација

Термин наставка сједнице Скупштине града Бањалука требало би да буде познат сутра, послије консултација са представницима политичких партија и градоначелником, рекао је Срни предсједник градске Скупштине Младен Илић и најавио да ће на првом састанку коалиције тражити смјену Синише Штрпца, потписника у комуналном одјељењу.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

- Сједницу ћемо заказати у зависности када буду у могућности да сједници присуиствују одборници и градоначелник без којег сједница не може бити одржана с обзиром да је предлагач већине тачака дневног реда - истакао је Илић.

Он је навео да су сви одборници који су на крају прошлог засједања били тестирани на вирус корона поново тестирани и да су остали негативни, те да нема новозаражених међу одборницима.

- Надам се да ће се одборници опоравити и остати доброг здравља и да ћемо се што прије вратити засиједању - поручио је Илић.

Илић је најавио да ће на првом наредном састанку коалиције окупљене око СНСД-а затражити смјену Синише Штрбца, који је потписник комуналног Одјељења у Градској управи Бањалука.

- Подржаћемо неког другог на тој позицији који свој посао треба да ради на бољи и одговорнији начин - истакао је Илић.

Он је навео да су ових дана свједоци врло некоректног обављања послова Одјељења комуналне полиције у граду Бањалука.

- Одборници су били у изолацији и контрола тих ствари је њихова обавеза и са тим нико нема проблем. Начин на који покушавају "таргетирати" одређене људе и мене лично, јесте искључиво због другачијег политичког става, невезано за посао који обавља - појаснио је Илић.

Он је рекао да је њега позвао комунални полицајац да провјери да ли је у изолацији и да је био изузетно пристојан по том питању.

- Након тога 15 минута изађе текст у медијима како сам ја ван изолације и како ме очекује некаква казна. Из поузданих извора знам да је тако нешто послао Штрбац - рекао је Илић и подсјетио да је био у изолацији, да је на вријеме за тај дан јавио промјену адресе и да му је Хигијенско-епидемиолошка служба то одобрила.