latinica  ћирилица
17/10/2021 |  12:25 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

Митрополит Хризостом: Бог никада човјека не оставља самог

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом истакао је да Бог никада човјека не оставља самог већ је увијек присутан и храбри.
Митрополит дабробосански Хризостом - Фото: Screenshot
Митрополит дабробосански ХризостомФото: Screenshot

Митрополит је рекао да су се бројни православни вјерници данас састали да Господу свих добара захвале за велику и неизмјерну милост, љубав и старање према цркви и људима, његовим слугама и посланицима.

Након Свете литургије у Саборној цркви у Сарајеву, Митрополит Хризостом је упутио срдачне поздраве и захвалност у своје и у име свештенства и монаштва Митрополије дабробосанске, вјерног народа, пријатеља и добротвора, Његовој светости патријарху српском Порфирију за долазак у ову древну митрополију.

- Знамо и осјећамо да је ово истински израз Вашег срца и душе, а изнад свега Ваше љубави да будете данас са нама. Посебно Вам хвала на овој предивној архијерејској литургији коју сте данас принијели Господу - рекао је митрополит Хризостом.

Према његовим ријечима, када Господ позива на узвишену апостолску службу, он испитује срца и душу свакога, болесне лијечи, гријехе опрашта и допуњује недостатке.

- То је та синергија божанска и људска у нашим животима. За ових 50 година служења народу и Богу, управо смо осјетили ту божанску енергију која је увијек дјеловала у нашем служењу и животу - навео је митрополит Хризостом.

Митрополит дабробосански Хризостом је обраћање бројним вјерницима завршио ријечима апостола Павла "да сада и у вијекове останемо у љубави Христовој".

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је данас Свету архијерејску литургију у Саборној цркви у Сарајеву.

Уз патријарха су били митрополити дабробосански Хризостом и црногорско-приморски Јоаникије, епископи захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, будимљанско-никшићки Методије, жички Јустин, бихаћко-петровачки и рмањски Сергије, те бројно свештенство.