latinica  ћирилица
17/10/2021 |  12:48 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

Вучић: БИА најснажнија у својој историји

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је Безбједносно-информативне агенције, која обиљежава 19 година постојања, најснажнија у људском и техничком смислу у својој историји.
БИА - Фото: Novosti.rs
БИАФото: Novosti.rs

Вучић је истакао да је БИА стуб безбједности и одбране од тероризма и од рада иностраних обавештајних служби, у функцији заштите државе, а не партијских интереса.

- Она гарантује самосталност и стабилност, али и економски напредак Србије. БИА најмодернијом опремом може да одговори изазовима савременог друштва - рекао је Вучић новинарима.

Он је нагласио да су у овој агенцији важни људи, који су живот посветили очувању државне безбједности, сигурности земље, борби против тероризма, вишим националним и државним интересима и морају да раде 24 сата свих седам дана у недељи.

- То је једина служба у земљи која не трчи да се својим знањем и квалитетима јавно похвали - рекао је Вучић и захвалио припадницима БИА на храбрости када су постављали прислушне уређаје у аутомобиле и куће у акцији против криминалног клана који је убијао људе /Беливуков клан/.

Он је истакао да безбједност грађана и сигурност државе увијек мора да буде приоритет дјеловања БИА, али да је све важнији њен посао у економској безбједности Србије, јер стране службе прикупљају и економске податке, како би могла да буде угрожена економска будућност земље.