latinica  ћирилица
17/10/2021 |  13:03 ⇒ 15:24 | Аутор: СРНА

Добојлије дочекале побједника мастерса у Монте Карлу

Петнаестогодишњег тенисера Марка Максимовића, побједника завршног мастерс турнира у Монте Карлу, данас су Добојлије свечано дочекале у Тениском клубу у том граду.
Љубитељи тениса  дочекали  Марка Максимовића - Фото: СРНА
Љубитељи тениса дочекали Марка МаксимовићаФото: СРНА

Љубитељи тениса у Добоју су дочекали Максимовића и његовог тренера Дениса Спахића, а побједик је окупљенима захвалио за подршку током турнира и најавио да га у наредном периоду очекују турнири из категорије фјучерса.

Спахић је рекао да са Марком ради већ 10 година, да је још прије пет година уочио његов вансеријски таленат на којем се још мора радити, што изискује и знатна средства, око 60.000 КМ годишње, те је апеловао да га подрже друштвено одговорна предузећа и институције.

Он је истакао да је са ових простора једино Новак Ђоковић побједио мастерс у Монте Карлу, уз великане попут Роџера Федерера, те поручио да је "Марко Новак/Ђоковић/послије Новака".

Секретар Тениског клуба Драган Драгичевић рекао је да овај клуб већ дужи период његује позитивну енергију што су показали Марко и Денис.

Марко Максимовић је побиједио у финалном мечу Михала Крајчија из Словачке резултатом 2:0 /7:5,6:3/.

Максимовић је, као пети носилац турнира, до финала дошао побједом над трећим носиоцем Јакубом Једрежејчаком из Пољске, резултатом 2:1, те другим носиоцем Петером Брунцликом из Чешке, резултатом 2:0.

Он је побједника завршног мастерс турнира у Монте Карлу међу осам најбољих играча у Европи у конкуренцији до 16 година.