latinica  ћирилица
17/10/2021 |  17:44 ⇒ 17:56 | Аутор: СРНА

Митрополит Хризостом: За српски народ битно да се град развија у миру, јединству и заједништву

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом указао је на значај да се у Источном Сарајеву рађа и расте јер је то највеће богатство за град, српски народ и цијелу Републику Српску.
Митрополит Хризостом - Фото: СРНА
Митрополит ХризостомФото: СРНА

Митрополит је истакао значај и Источног Сарајева за српски народ и то да се развија у миру, слози, у љубави, и најважније у српском јединству и заједништву.

- Како каже свети владика Николај - да нас Бог сједини, уједини, обожи и најважније, да нас умножи, да нас буде што више - истакао је митрополит Хризостом.

Након састанка Његове светости патријарха српског Порфирија са руководством Источног Сарајева и начелницима општина у његовом саставу, митрополит дабробосански Хризостом је рекао да је сваки сусрет, сваки молитвени сабор велики догађај за за цркву, заједницу, град.

- Осјетили смо данас у Источном Сарајеву велику радост и задовољство нашег народа, што је и био циљ нашег духовног и литургијског саборовања - рекао је митрополит Хризостом и захвалио Његовој светости што је издвојио вријеме да заједно са другим архијерејима подијели његово обиљежавање 50 година монашке и 30 година епископске службе.

Митрополит Хризостом је пожелио да овај дан буде срећан и благословен за све, као и да Господ све обрадује још многим догађајима и сусретима у Источном Сарајеву, изразивши наду да ће Бог дати да то буде брзо.

- Ово је само један наговјештај да ћемо се чешће сусретати у Источном Сарајеву да се радујемо и веселимо, прије свега, духовном напретку, али, ако Бог да и физичком и у сваком другом погледу напретку на овим просторима - додао је митрополит.

Његова светост патријарх српски Порфирије стигао је у пратњи митрополита дабробосанског Хризостома у Источно Сарајево гдје су их дочекали градоначелник Љубиша Ћосић и начелници шест градских општина.

Патријарха и митрополита дочекали су начелници Источног Новог Сарајева Јован Катић, Пала Бошко Југовић, Трнова Драгомир Гаговић, Источне Илиџе Маринко Божовић, Источног Старог Града Бојо Гашановић и Сокоца Милован Бјелица.

Његова светост патријарх српски Порфирије јутрос је служио Свету архијерејску литургију у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.