latinica  ћирилица
17/10/2021 |  21:31 ⇒ 18/10/2021 | 07:59 | Аутор: СРНА

Српска листа прогласила побједу у свих десет општина са српском већином

Српска листа, најбројнија политичка организација Срба на Косову И Метохији остварила је апсолутну побједу у свих десет општина са већинским српским становништвом, показују незваничне процјене изборних штаба Српске листе.
Косовска Митровица (Фото: Kosovo Online) -
Косовска Митровица (Фото: Kosovo Online)

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је обраћању новинарима да су њихови кандидати на локалним изборима на Косову и Метохији побиједили у свих десет општина са српском већином.

Он је истакао да ће бити потврђена побједа кандидате Српске листе за одборничка мјеста у 12 општина гдје су Срби имали своје кандидатске листе.

Према подацима из изборних штабова, нови градоначелници у општинама са српском већином су Срђан Вуловић у Зубином Потоку, Милан Радојевић у сјеверној Косовској Митровици, Драгиша Миловић у Звечану, Зоран Тодић у Лепосавићу, Љиљана Шубарић у Грачаници, Саша Милошевић у Новом Брду, Далибор Јевтић у Штрпцу, Драган Петковић у Партешу, Катарина Ристић-Илић, док у Клокоту Владан Богдановић ипак иде у други круг.

У општинама са албанском већином за сада је извјесно да су кандидати Демократског савеза Косова Љутви Хазири и кандидат Демократске партије Косова Бедри Хамза однијели побједе у Гњилану и јужној Косовској Митровици.

У Урошевцу је побиједио кандидат ДПК-а Агим Алију, а у Пећи кандидат ДСК-а Газменд Мухаџери.