latinica  ћирилица
18/10/2021 |  08:14 ⇒ 08:14 | Аутор: ТАНЈУГ

С. Македонија: Изабрани градоначелници у 10 општина

Пребројавање гласова на локалним изборима у Сјеверној Македонији је завршено, а у првом кругу су изабрани градоначелници десет општина, саопштила је сјеверномакедонска Државна изборна комисија (ДИК).
Избори у Сјеверној Македонији (Фото:  AP Photo / Boris Grdanoski) -
Избори у Сјеверној Македонији (Фото: AP Photo / Boris Grdanoski)

Изабрани су градоначелници општина Градско, Дојран, Центар Жупа, Богданци, Виница, Валандово, Зрновци, Могила, Пласница и Липково, преноси агенција МИА.

У првом кругу изабрани су Киро Нацков из ВМРО-ДПМНЕ за градоначелника општине Градско са 55,66 одсто гласова, Анго Ангов из СДСМ-а за градоначелника Дојрана са 53,21 одсто гласова и Аријан Ибраим из ДПТМ-а за градоначелника општине Центар Жупа са 71,16 одсто.

За председника општине Богданци изабран је Блаже Шапов из СДСМ-а са 50,70 одсто гласова, за градоначелника општине Виница Миле Петков из ВМРО-ДПМНЕ са 55,39 одсто гласова, за првог човјека општине Валандово Перо Костадинов из СДСМ-а са 57,73 одсто гласова, а за градоначелника општине Зрновци Борчо Коцев из ВМРО-ДПМНЕ са 54,54 одсто гласова.

За градоначелника општине Могила је изабран Драганчо Саботковски из ВМРО-ДПМНЕ са 57,28 одсто гласова, Алија Јаоски је изабран за градоначелника Пласнице са 76,65 одсто гласова, а Еркан Арифи, кандидат ДУИ-а, за градоначелника општине Липково са 72,59 одсто гласова.