latinica  ћирилица
18/10/2021 |  12:57 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Додик: На сједници Предсједништва био сам против свих тачака дневног реда (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је на конференцији за новинаре да је данас на сједници Предсједништва био против свих тачака дневног реда.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Сједница је одржана. Нисам прихватио тачке дневног реда. На сједници Народне скупштине Српске одлучиваће се о томе - истакао Додик.

Истакао да су разматрали и извјештај о миграцијама из фебруара, те сматра да је то било потпуно непотребно.

- Изненада се појавила тачка у уговору са Исламском заједницом. Траже да се промијени процедура усвајања тог уговора. Вјерницима једне вјерске заједнице се дају већа права, него осталима. Нисам против да се ураде односи између БиХ и Исламске заједнице, али је неприхватљиво да се мијења процедура усвајања таквог уговора - рекао је Додик.

Нагласио је да су Џаферовић и Комшић "објаснили" зашто су ставили нову тачку у уговору.

- Њихово образложење је неприхватљиво. Они су изгледа након 15 година "открили" да је Исламска заједница домицилна, а да су Српска православна црква и Ватикан страни субјекти. Они хоће да кажу да су Срби и Хрвати, православци и католици овдје странци, да је једини домицилан фактор овдје ислам. И они су тражили да то усвоји Предсједништво, а не ПС БиХ. То је неприхватљиво - додао је Додик.

Додик је рекао да он нема ништа против вјерских обичаја, али је неприхватљиво да се дозвољава да муслимани напусте своје радно мјесто и да је послодавац дужан да им то надокнади.

- То би требало да буде уједначено и да се омогући да сви вјерници имају исти третман. У сваком случају, ја сам против да се то ставља на дневни ред док се те ствари не ријеше и не усагласи са вјерским заједницама. Овај приједлог врви од дискриминације - каже Додик.

Повезане вијести:

Додик: Припрема се сет закона; Ускоро сједница НСРС (ВИДЕО)