latinica  ћирилица
18/10/2021 |  15:47 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Доктор јапанског универзитета радиће на Медицинском факултету

Радован Кукобат завршио је основне и мастер студије на Технолошком факултету Универзитета у Бањалуци. Докторске студије наставља у Јапану на Универзитету Шиншу у Нагану, гдје као изванредан студент стиче назив доктор инжењерских наука.
Ранко Шкрбић и Радован Кукобат - Фото: РТРС
Ранко Шкрбић и Радован КукобатФото: РТРС

Под менторством професора Кацумија Канеко, Кукобат је одбранио докторску дисертацију о теми "Дизајн дисперзаната помоћу сол-гел хемије за једнозидне угљеничне нанотубе и њихова потенцијална примјена".

Након девет година истраживачког рада и 15 објављених радова у престижним индексираним часописима, Кукобат се враћа у Бањалуку.

Своју научну каријеру наставиће на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци у Центру за биомедицинска истраживања, као и на позицији стручног сарадника на студијском програму фармација.

У Центру за биомедицинска истраживања, бавиће се испитивањем алумино-силикатних материјала и могућностима њихове примјене у фамацеутским производима.

У наредних десет дана предвиђено је и свечано потписивање уговора, којим ће Радован Кукобат ступити у радни однос на Медицинском факултету.

Руководство овог факултета изразило је велико задовољство што је могућности да понуди услове овом младом истраживачу за наставак научно истраживачког рада, као и продубљивањем сарадње са Шиншу Универзитетом из Јапана.