latinica  ћирилица
18/10/2021 |  17:03 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

Вулић: Зашто се ПДП-овци и СДС-овци стиде хармонике и српских пјесама!?

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић упитала је представнике ПДП-а и СДС-а да ли се и зашто стиде хармонике која је традиционални инструмент српског народа и српских лијепих пјесама.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Осим у традиционалној, народној музици, хармоника је присутна и као инструмент и у забавној и у класичној музици. За хармонику постоји данас поприлично обимна стручна литература, па нека се информишу - изјавила је Вулићева Срни.

Она је подсјетила да је Бил Клинтон свирао саксофон у Бијелој кући и да су се томе ПДП-овци дивили, а хармонике се стиде.

- Ко им је рекао да се згражавају на хармонику? Уз то, Бранислав Бореновић на Мањачи је 'глумио' великог љубитеља предивног инструмента, само остаје непознаница да ли са клавијатуром или дугметари - истакла је Вулићева.

Она је констатовала да грађани Републике Српске данас могу видјети ко су лица странаца и амбасада, с обзиром да се јавио и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић који само разумије и троши новац у енглеској валути фунти.

- А, и како не би кад га творци исте валуте штите и инструишу против свега што је српско. Зато је Младен Иванић ставио себе испред Републике Српске о чему свједочи и његов данашњи иметак. Почасни предсједника ПДП-а је човјек који се на Твитер налогу лажно представља као српски члан Предсједништва, то говори о његовој илузији и живљењу у прошлости - нагласила је Вулићева.

С друге стране, такозвани лидер те партије Бранислав Бореновић српског члана Предсједништва Милорада Додика назива будалом.

- То свакако заслужује тужбу за клевету, а неће је бити тешко доказати јер се Бореновићева политика и своди на ниво трача и клевете. Уколико правосуђе, којим је ПДП како се хвале овладао, буде имуно на пријаве СНСД-а, свакако да има и Суд у Стразбуру - рекла је Вулићева.

Она је навела да је посебна прича Мирко Шаровић, рођен у Рогатици, који се стиди хармонике.

- Њему могу само поручити да је он задња особа која може јавно изјавити да га је срамота ко и како представља српски народ, док је већину српског народа, па чак и чланова СДС-а срамота њега и његовог вођења политика. А можда, боље рећи, да је ријеч о особи која нема ни стида ни образа јер политику води само за свој грош - оцијенила је Вулићева.