latinica  ћирилица
18/10/2021 |  20:08 ⇒ 20:09 | Аутор: Блиц

Ђоковић: Нисам се још одлучио за наступ на АО

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић говорио је о плановима за крај сезоне.

Свјетски број један би требало да наступи на још три такмичења до краја 2021. године.

- За сада планирам да играм Париз, Завршни мастерс у Торину и Дејвис куп. То ми је распоред до краја сезоне. У Београду би требало да будем до краја недјеље, а онда ћу недјељу дана пред такмичење у Берсију отићи из Србије како бих се више посветио тренинзима и припремама. За сада, сигурно ћу бити у Београду до краја недјеље јер ми и дјеца иду у школу овдје и Стефану је рођендан за неколико дана, па ћемо то овде прославити са фамилијом - рекао је Ђоковић.

Ситуација у вези с Аустралијан Опеном још није најјаснија, а стижу информације да би сви учесници морали да испуне одређене услове.

- Пратим ситуацију око Аустралије и колико сам разумио коначна одлука Владе Аустралије и Тенис Аустралије биће за двије седмице, значи то је прва или друга недјеља новембра. Не вјерујем да ће се нешто много мијењати услови у односу на оно што већ знамо. Као што је то био случај и ове године, биће доста рестрикција. Оно што сам чуо од свог менаџера који је у директном контакту са људима из Федерације Аустралије јесте да они покушавају да побољшају услове за све. И за оне који су се вакцинисали и за оне који нису - рекао је Ђоковић.

Каже да искуство од ове године није баш најбоље, а изразио је и жаљење зато што тенисери прихватају све услове који им се постављају.

Такође, није могао са сигурношћу да тврди да ли ће или не у Аустралију.

- Заузимам став који заузимам и увијек сам исто размишљао. Нећу да откријем свој статус да ли сам се вакцинисао или не. То је приватна ствар и по нашем закону ко год те пита, ти на неки начин можеш и да га теретиш за то што те је питао. То је неумјерено питање. Превише људи данас допуштају себи такву слободу да питају ствари и да осуђују човјека. Шта год ти да одговориш: 'Јесам, нисам, можда, не знам, размишљам!' они ће то да злоупотребе - истакао је он између осталог.

Ђоковић је причао и о наредној сезони.

- Говорио сам прије ове године да ми је главни циљ да остварим тај историјски број један што јесам и да ми је фокус за наставак каријере да играм што боље на Гренд слемовима и да играм за репрезентацију. То су мени главне мотивације. Сви остали турниру су у овом дијелу каријере мени мање битни и само су припрема или за репрезентативни тенис или Гренд слемове - закључио је српски ас.