latinica  ћирилица
18/10/2021 |  20:31 ⇒ 19/10/2021 | 07:28 | Аутор: СРНА

Ухапшена још два члана Беливуковог клана, осумњичени за тешка убиства (ВИДЕО)

Два члана организоване криминалне групе "Принципи", клана Вељка Беливула, ухапшена су због сумње да су убили Николу Митића и Здравка Радојевића у августу и новембру прошле године.
Ухапшени чланови групе "Принципи" (фото: youtube.com/PolicijaSrbije) -
Ухапшени чланови групе "Принципи" (фото: youtube.com/PolicijaSrbije)

Ухапшени су С. Р. /33/ и Д.М. /32/ због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела тешко убиство над Митићем и Радојевићем.

Како се сумња, обојица осумњичених су вишеструки извршиоци тешких кривичних дјела и истакнути чланови наведене организоване криминалне групе, саопштено је из МУП-а Србије.

МУП је објавио снимак хапшења двојице чланова Беливуковог клана. На снимку се види да је један припадник ухапшен у стану, а други у теретани.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је поводом хапшења да је МУП истрајан у борби против свих видова криминала.

- Подизање оптужнице за неко кривично дело није крај рада полиције. Сви који учествују у вршењу кривичних дела могу да буду сигурни да ћемо их тражити и да ћемо их пронаћи, без обзира да ли су убице или су њихови помагачи - рекао је Вулин.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, С. Р. се терети да је, заједно са са В. Б, М. М, М. Б, Д. Т, В. Д, Н. С, С. Л, В. Г, А. С, С. Р и Б. Х. 10. августа прошле године отео Николу Митића, којег су затим одвели у насеље Ритопек и тамо га, како се сумња, убили.

Осумњичени Д. М. се терети да је, 10. новембра прошле године убио Здравка Радивојевића.

Осумњиченима је одређено задржавање и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Беливук и његова група оптужени су за пет убистава, отмице, силовање и недозвољено држање дроге и оружја.

У питању је највећа акција полиције против организованог криминала у послењих 10 година.

Беливук, чији је надимак Веља Невоља, сумњичи се за најбруталнија убиства, а доказни материјал у виду фотографија искасапљених жртава доспио је у јавност.