latinica  ћирилица
19/10/2021 |  13:21 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

Илић: Наставак сједнице 26. октобра

Предсједник бањалучке Скупштине града Младен Илић изјавио је за да ће прекинута сједница градског парламента бити настављена у уторак, 26. октобра, одборничком расправом о приједлогу одлуке о задужењу Бањалука емисијом хартија од вриједности.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

- Сједницу настављамо у уторак, 26. октобра у 9.00 часова, а до тада се надам да ће сви бити ван изолације, с обзиром на то да они који су заражени излазе из изолације тек у петак, 22. октобра, као и градоначелник Драшко Станивуковић који је предлагач већине тачака дневног реда - рекао је Илић за Срну.

Пред одборницима ће се у наставку засједања наћи и низ других важних тачака, између осталих, Нацрт првог урбанистичког плана Бањалуке, препоруке о кориштењу ћирилице и одлука о усвајању плана капиталних инвестиција града у периоду од 2021. до 2023. године, више одлука о додјели у закуп пословних простора под посебним условима, те више тачака из области просторног уређења.

На дневном реду шесте сједнице налазе се 64 тачке, од којих је током досадашњег рада највише пажње привукло разматрање Нацрта ребаланса буџета који износи 166,6 милиона КМ и већи је од првобитног за 16,87 милиона КМ или 11,3 одсто.

Градски парламентарци су једногласно на засједању 11. октобра усвојили прве три тачке дневног реда које се односе на консолидовани извјештај о извршењу буџета града Бањалука за период од 1. јануара до 30. јуна.

Усвојена је и одлука о расподјели утврђеног суфицита и неутрошених намјенских средстава за 2020. годину и из претходног периода.

Сједница је прекинута 12. октобра, након сазнања да је шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић позитиван на вирус корона, а након тога екипе бањалучког Дома здравља тестирале су све одборнике и све оне који су били присутни у скупштинској са