latinica  ћирилица
19/10/2021 |  15:12 ⇒ 20:47 | Аутор: СРНА

Додик: Никшић - прикривени милитант у кожи социјалдемократе

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да милитантна политика бошњачког политичког Сарајева, којој очигледно припада и Нермин Никшић, наставља да заговара међународни интервенционизам.
Милорад Додик (Фото: Танјуг) - Фото: ТАНЈУГ
Милорад Додик (Фото: Танјуг)Фото: ТАНЈУГ

- На то смо већ накли и то је та матрица по којој редовно дјелују. Вјерујем да је већ свима јасно да они као милитанти боље баратају оружјем него дијалогом, а о праву и поштовању Устава нема ни говора - рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише писмо које је предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић упутио Партији европских социјалиста и Социјалистичке интернационале у којима тврди да "активности СНСД-а пријете да изазову нови рат у БиХ".

Он је истакао да се Никшић лажно представља као социјалдемократа, а у суштини заступа политику која је заједничка сарајевском бошњачком корпусу - политика звецкања оружја и призивања странаца у помоћ с циљем стварања унитарне, бошњачке БиХ.

- Како прави социјалдемократа може да се залаже за непоштовање Устава и мајоризацију два конститутивна народа, а бити против дијалога? Јасно је да Никшић и његови сарајевски истомишљеници бјеже од дијалога, а не бјеже од звецкања оружја и призивања страног интервенционизма - поручио је Додик.