latinica  ћирилица
19/10/2021 |  15:28 | Аутор: СРНА

Александру и Катарини Карађорђевић уручен Орден Николе Тесле

Представници Теслине научне фондације из Филаделфије уручили су Орден Николе Тесле и бисту великог српског научника престолонасљеднику Александру и принцези Катарини Карађорђевић.

Престолонасљедник Александар је рекао да ће орден бити инспирација да још преданије раде на ширењу доброг гласа о Србији и њеном народу широм свијета и стварају мостове пријатељства између српског народа и људи широм планете, саопштено је из Краљевског двора.

Теслина научна фондација додијелила је Орден Николе Тесле брачном пару Карађорђевић за изванредне резултате у хуманитарним активностима помоћи и подршке Теслином народу, успјешно представљање српског народа и отаџбине Србије широм свијета и ширења пријатељства са другим народима и краљевским породицама.

- Морам да кажем још неколико ријечи зашто је Теслино име толико важно за мене. Кад год се помене његово име, осјећам велики понос и срећу због добрих и пријатељских односа које је Тесла имао са мојом породицом, уз много узајамног поштовања и почасти. Он је био истински пријатељ Круне, који је то показао много пута - рекао је престолонасљедник.

Мисија ове фондације је да чува и развија лик и дјело српског генија, свјетског научника који је створио будућност човјечанства.