latinica  ћирилица
19/10/2021 |  17:12 | Аутор: РТС

Нова кривична пријава против Беливукове групе, терете се за још једно убиство

Новом кривичном пријавом против Вељка Беливука, Марка Миљковића и још девет припадника њихове организоване криминалне групе, они се терете за још једно убиство и то Николе Митића (33) који је нестао 10. августа прошле године, потврђено је РТС-у у Тужилаштву за организовани криминал.
Марко Миљковић и Вељко Беливук - Фото: Novosti.rs
Марко Миљковић и Вељко БеливукФото: Novosti.rs

Из Тужилаштва је речено да није поднијета кривична пријава за убиство Горана Михајловића.

Очекује се да поводом убиства Митића буде проширена истрага против јуче ухапшеног припадника групе С. Р. (33) и осталих осумњичених који су у притвору од раније.

Јуче је ухапшен и Д. М. (32) који се сумњичи за убиство Здравка Радивојевића, за шта је већ подигнута оптужница против Беливука, Миљковића и још неколико припадника групе.

Ухапшени би током поподнева требало да буду саслушани у Тужилаштву за организовани криминал.

С. Р. се кривичном пријавом терети да је, заједно са Беливуком, Миљковићем и још деветорицом припадника групе - Б, Д. Т, В. Д, Н. С, С. Л, В. Г, А. С, С. Р. и Б. Х, 10. августа прошле године отео Митића, којег су затим одвели у насеље Ритопек и тамо га, како се сумња, убили.

Осумњичени Д. М. се терети да је 10. новембра прошле године убио Здравка Радивојевића, за шта је већ подигнута оптужница против Беливука, Миљковића и још неколико припадника групе.

Беливуковој групи се сада на терет ставља укупно шест тешких убистава од којих је за пет потврђена оптужница прошлог петка, одлуком Специјалног суда.

Том оптужницом терети се укупно 30 припадника ове групе за пет тешких убистава, отмице, оружје, дрогу, силовање.