latinica  ћирилица
19/10/2021 |  20:00 ⇒ 20/10/2021 | 13:16 | Аутор: РТРС

Успјешно одржана Вивиа витамин плус трка у Бањалуци

У суботу у Универзитетском кампусу у Бањалуци одржана је прва "Вивиа витамин плус 5К" трка која је скупила 100 врхунских тркача, као и 50 најмлађих у трци "Вивиа Кидy".
Вивиа витамин плус трка - Фото: РТРС
Вивиа витамин плус тркаФото: РТРС

Према наводима организатора из УГ Срце Пегаза и Бања Лука Running Club-а, у сарадњи са компанијама Витинка АД и Витаминка АД, ради се о својеврсној најави лиге која ће бити одржана током 2022.године широм БиХ.

Најбољи у мушкој конкуренцији био је Млађен Самарџић са временом 16:07, док је у женској конкуренцији убједљиво најбоља била Луциа Кимани са временом 19:39.

За најмлађе, трку су употпуниле и додатне спортске активности "Школе спорта Звјездица" из Бањалуке, као и производи компаније Витаминка.

- Ради се о својеврсној проби пред планирану лигу у 2022.години, и можемо само истаћи да смо дефинитивно испунили и наша и туђа очекивања. Ову трку ограничили смо на 100 тркача из разлога што свједочимо повећању броја обољелих од Цовид-а, гдје нисмо жељели да доведемо у питање кредибилитет организације - истакла је Биљана Радуловић из УГ Срце Пегаза.

- Ово је била одлична прилика да тркачима и публици представимо наше нове производе, витамин воде бренда Вивиа, али и да заједно уживамо у спортским активностима које наша компанија годинама подржава. Тако планирамо да будемо уз организаторе и следеће године када ћемо широм БиХ одржати низ трка овог типа, како бисмо јавности показали да су наши производи увелико везани за спорт, као што је, могу слободно рећи, спорт везан за наше производе - рекао је Мирко Савић, директор маркетинга за Витинку и Витаминку.

.