latinica  ћирилица
19/10/2021 |  22:14 ⇒ 22:17 | Аутор: СРНА

Брнабић: Најбољи извјештај у посљедњих неколико година

Премијерка Србије Ана Брнабић оцијенила је вечерас да је извјештај Европске комисије о напретку Србије далеко најбољи у посљедњих неколико година и указала да је посебно важно што је у њему констатован напредак у свим политичким критеријумима и реформама у владавини права.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева је, на конференцији за медије након састанка у Влади Србије поводом најновијег извјештаја Европске комисије о напретку Србије на путу евроинтеграција, истакла да сматра да ће државама чланицама бити теже послије овако јасне поруке за отварање кластера да не дају своју сагласност.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је на конференцији за медије у Влади Србије, гдје је присуствовала представљању извјештаја, да нови документ на објективан начин говори о свему што је Србија урадила, као и о ономе што би требало да се настави и убрза.

Шеф Делегације Европске уније у Србији Емануел Жофре рекао је да ће Европска комисија наставити да прати стање владавине права и динамику дијалога са Косметом, наводећи да ће то утврдити даљи темпо у процесу приступања Европској унији, преносе београдски медији.

- Битно је истаћи подршку Србији с циљем и амбицијом да отвори два кластера - три и четири, а на земљама чланицама је да донесу одлуку о њиховом отварању, али Комисија даје подршку томе - рекао је Жофре.

Жофре је предао премијерки Србије Ани Брнабић годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије у процесу евроинтеграција, који је данас представљен у Стразбуру.