latinica  ћирилица
20/10/2021 |  07:31 ⇒ 09:00 | Аутор: sputniknews.com

Вориорси бољи од Лејкерса; Одличан меч Бјелице (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Немања Бјелица забиљежио је феноменалну партију на званичном дебију за Голден Стејт Вориорсе у побједи против Лос Анђелес Лејкерса.

Вориорси су у првом колу НБА лиге савладали Лејкерсе на гостовању резултатом 121:114.

Бјелица је имао учинак од 15 поена (6/7 из игре!), 11 скокова и четири асистенције, уз по једну украдену и изгубљену лопту.

Оно што је можда и највише импресионирало у статистици је да је Србин имао +/- од +20, што у преводу значи да је Голден Стејт надиграо ривала за 20 поена док је он био на паркету, док ниједан његов саиграч није био бољи од +9.

Вориорси су током већине утакмице јурили предност ривала и били чак и у двоцифреном заостатку, али су крајем треће дионице успјели да преокрену резултат.

Направили су серију почетком посљедњег квартала и мајсторски је сачували све до краја меча.

Најбољи је био потенцијални МВП Стеф Кари са 21 поеном и по десет скокова и асистенција. Истакао се и Џордан Пул са 20 поена, Демијон Ли је имао 15, док су по 12 убацили Андре Игуадала и Ендрју Вигинс.

На другој страни вукли су Леброн Џејмс са 34 поена, 11 скокова и пет асистенција и Ентони Дејвис са 33 поена и 11 ухваћених лопти.

Расел Вестбрук је одиграо очајно и на крају имао осам поена (4/13), пет скокова и четири асистенције.

У другој утакмици вечери актуелни шампиони Милвоки Бакси су поново демонстрирали силу над Бруклин Нетсима у репризи полуфинала Источне конференције и одбранили домаћи терен са 127:104.