latinica  ћирилица
20/10/2021 |  11:23 ⇒ 13:17 | Аутор: СРНА

Лазић: Градоначелник одмах да поднесе оставку након срамног сусрета са Џаферовићем

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Владимир Лазић очекује да градоначелник Љубиша Петровић данас поднесе оставку након срамног најављеног састанка са Шефиком Џаферовићем.
Владимир Лазић (Фото: desavanjaubijeljini.com) -
Владимир Лазић (Фото: desavanjaubijeljini.com)

- Очекујем да градоначелник данас одмах поднесе оставку због притиска јавности, која је огорчена због доласка Шефика Џаферовића у Бијељину. Наши суграђани данас се сасвим оправдано питају у ком својству долази Џаферовић у њихов град и кога представља. Овај срамни потез Љубише Петровића и његовог лидера Мирка Шаровића очигледан је примјер да се СДС отворено прикључио антисрпској коалицији - истакао је Лазић.

Он је нагласио да је Бијељина згрожена због данашњег доласка Џаферовића који је имао значајну улогу у страдању Срба на Возући и Озрену 1994. и 1995. године јер је као ратни начелник Центра служби безбједности Зеница био упознат о злочинима одреда "Ел муџахид".

- Џаферовић је био тај који је предлагао и издавао путне исправе и држављанства БиХ терористима муџахединима са Интерполових потјерница који су убијали и клали дјецу, жене, старце, а неки од најзлогласнијих су учествовали и у терористичком нападу у Њујорку 11. септембра. Повјерљиви ратни документи у потпуности су разоткрили његову мрачну ратну прошлост и отклонили и најмању сумњу да актуелни бошњачки члан Предсједништва није био упознат са војном ситуацијом и злочинима муџахедина на том подручју - истакао је Лазић.

Нагласио је да је Џаферовић био главни свједок када су муџахедини ликвидирали стотине Срба одсијецајући им главе и колико год покушавао да "опере" своју ратну биографију, сви докази га повезују са свјетским терористима, и зато колико данас градоначелник Бијељине треба да поднесе неопозиву оставку.