latinica  ћирилица
20/10/2021 |  12:50 ⇒ 15:03 | Аутор: Агенције

Србија: Ковид пропуснице за угоститељске објекте у затвореном

Након данас одржане сједнице Кризног штаба, премијерка Србије Ана Брнабић је рекла да се највише контролишу тржни центри, продавнице и јавни превоз, када је ријеч о ношењу маски.

Кажњавају се правна лица и корона редари, а инспекције обилазе објекте по читав дан.

- Одлука штаба је да се од ове суботе, 23. октобра, од 22 часа уведу ковид пропуснице за све угоститељске објекте. Дакле, након 22 часа грађани неће моћи да буду у затвореном простору овог типа, без валидне пропуснице - рекла је Брнабић.

Инспекције су спремне, каже Брнабић, као и комунална, када је ријеч о провјеравању ковид пропусница. Комунална милиција ће контролисати све инспекције.

- Ковид пропусница нису само вакцине. То су и: потврда друге, односно треће дозе вакцине која није старија од седам мјесеци. Уколико сте примили другу дозу и нисте Након седам месеци примили трећу, неће вам бити валидан ковид сертификат, негативан PCR тест не старији од 72 сата - навела је премијерка Србије.

Такође, негативан, антигенски тест, не старији од 48 сати, сертификат имате уколико сте прележали ковид у претходних 210 дана.

- За странце ту је валидан ЕУ дигитални ковид-сертификат или друге земље са којом Србија има закључен споразум о признавању сертификата - истакла је Брнабић.