latinica  ћирилица
20/10/2021 |  15:57 ⇒ 16:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Дјечак "украо шоу" папи (ВИДЕО)

Један десетогодишњи дјечак "украо је шоу" у Ватикану када је пришао и сјео поред папа Фрање током његове недјељне аудијенције. Као награду за упорност, добио је бијелу капицу, сличну папиној.

Дјечак који је, како је папа касније примијетио, ментално хендикепиран, носио је заштитну маску и тренерку, а папи је, на почетку аудијенције, пришао тетурајући се. Безбједносно особље није покушало да га заустави, а дјечак се потом руковао са папом и поскакивао испред њега.

Када је већ свима било јасно да дјечак жели да остане поред папе, шеф протокола, монсињор Леонардо Сапиенца устао је и уступио дјечаку столицу с папине десне стране.

Дјечак, који је ентузијастично аплаудирао када је сјео поред папе, слободно се шеткао по позорници, док је публика читала са папом његов говор. У више наврата, дјечак је показао ка папиној бијелој капици, познатој под називом зукето.

Званичници Ватикана схватили су поруку и дали му сличну капицу, што је изазвало аплауз и смијех неколико хиљада присутних, прес.

Добро расположени папа, који је све вријеме држао дјечака уз себе, похвалио је "спонтаност и слободу" коју имају дјеца, додаје АП.

- Захвалан сам овом дјечаку на лекцији коју нам је одржао. Нека му Бог помогне с његовим ограничењима, како буде растао, јер је оно што је урадио дошло из срца - поручио је папа.