latinica  ћирилица
21/10/2021 |  09:01 ⇒ 09:03 | Аутор: Агенције

Премијера српског хорор филма "Вампир" (ВИДЕО)

Свечана премијера српског хорор филма "Вампир" у њемачко-британској копродукцији, према сценарију и режији главног глумца Бранка Томовића, биће одржана данас у Комбанк дворани.
Српски хорор филм "Вампир" - Фото: Screenshot/YouTube
Српски хорор филм "Вампир"Фото: Screenshot/YouTube

Специјална пројекција овог остварења приказана је раније за медије, а мистериозна прича према оригиналном сценарију аутора, прати судбину протагонисте Арнаута који долази у релативно пусто село у Србији да се притаји неко вријеме.

Доста касније у филму се сазнаје да је заправо присуствовао злочину у Лондону и као свједок је идеална мета починиоца, те је бјекство из земље било једино рјешење.

На позив необичне жене Весне која крије неку тајну, долази у то удаљено село у Србији да се брине о гробљу гдје му је обезбијеђен смјештај.

Али, ова хорор прича даље се одвија у правцу сна и јаве, гдје готово да не постоји граница између стварности и фантазије.

Ускоро "Вампир" као копродукција Србије, Њемачке и Велике Британије, путује на фестивале по Италији - у Трст и Равену, а у преговорима су за многе друге фестивале и свјетска тржишта.

Бранко Томовић је српски глумац који је рођен у Њемачкој, а дипломирао је глуму на престижном Ли Стразберг Институту за позориште и филм у Њујорку.

Присутан је на малом и великом екрану у свјетским оквирима од 1998. године, када је кренуо да гради каријеру у њемачким, британским и америчким остварењима.