latinica  ћирилица
21/10/2021 |  11:35 | Аутор: РТС

Барселона продужава сарадњу са Фатијем и Педријем

Фудбалски клуб Барселона озваничила је продужетак уговора са својим најталентованијим фудбалерима Ансуом Фатијем и Педријем. Занимљиво је да је откупна клаузула обојици играча износи по једну милијарду евра.
ФК Барселона - Фото: илустрација
ФК БарселонаФото: илустрација

Барселона је успјела дјелимично да изађе из резултатске кризе и оствари побједе у битним мечевима против Валенсије и Динамо Кијева.

"Блауграна" је тако дошла до прикључка за лидерима у домаћем првенству, али и до првих бодова у овогодишњем издању Лиге шампиона.

Недавни резултати умирили су и гласине о одласку тренера Роналда Кумана, а да управа Барселоне размишља неколико корака у будућност, говори и податак о продужетку уговора Ансуа Фатија и Педрија.

Двојица најталентованијих фудбалера каталонског клуба продужили су уговоре до 2026 (Педри), тј 2027. године (Фати).

Занимљиво је да је Барселона одредила откупне клаузуле својим суперталентима, а она износи милијарду евра, чиме је оборен рекорд у том сегменту.

Педри је у Барселону дошао из Лас Палмаса прошле године као 16-годишњак, за суму од седам милиона евра, а његова данашња вриједност на тржишту је око 80 милиона евра.

Фати је прошао све категорије чувене Барсине омладинске школе "Ла Масије", а по одласку Лионела Месија, задужио је дрес са бројем 10.

Обојица фудбалера забиљежили су и наступе у дресу репрезентације Шпаније.