latinica  ћирилица
21/10/2021 |  11:36 ⇒ 11:38 | Аутор: Агенције

Западна Европа: Велико невријеме оставило пола милиона људи без струје (ВИДЕО)

Најмање 250.000 домаћинстава у Француској остало је без напајања електричном енергијом, а возови су заустављени од Нормандије до Париза, након снажних вјетрова који су прошли кроз сјеверни дио Француске, Холандије и Белгије.
Пола милиона кућа без струје у Европи - Фото: Тwitter
Пола милиона кућа без струје у ЕвропиФото: Тwitter

Локални медији јавили су да је четворо људи повријеђено у холандском граду Барендрехт, јужно од Ротердама, док су снажни вјетрови рано јутрос скидали цријеп са кровова и кидали стабла из корјена у насељеном подручју.

Олуја је синоћ почела на британској обали Атлантика. Француска метеоролошка служба задржала је данас упозорења на олују на сјевероистоку, близу граница са Њемачком, Белгијом и Луксембургом.

Вјетар је достигао брзину од 175 километара на час у граду Фекам у Нормандији, јавио је АП.

Жељезнички саобраћај ометен је и у Холандији, а ватрогасци белгијског града Вестерхек интервенисали су десетак пута како би отклонили штету нанесену у олуји.

Њемачка метеоролошка служба упозорила је на налете вјетра брзине до 105 километара на час у сјеверним и сјевероисточним дијеловима Њемачке, док се у планинским предјелима очекују налети и до 120 километара на час.

Један мушкарац лакше је повријеђен када га је погодила грана у граду Делменхорст на сјеверозападу Њемачке.

Два зоолошка врта у Берлину затворена су на један дан, јер су најављени снажни вјетрови, а животиње су уведене у затворене просторе.