latinica  ћирилица
21/10/2021 |  12:55 ⇒ 12:55 | Аутор: Мондо

Бајић пред Сплит: Умор да не буде изговор

Премијерна утакмица петог кола АБА лиге игра се сутра од 18.00 часова у Лакташима, гдје ће Игокеа дочекати кошаркаше Сплита.
Драган Бајић - Фото: РТРС
Драган БајићФото: РТРС

Изабраници Драгана Бајића су досад остварили по двије побједе и два пораза, посљедњи од Будућности у Подгорици, док су Сплићани забиљежили сва четири пораза на старту нове сезоне.

Ако гледамо традицију, далматински тим није имао много среће у Лакташима, гдје досад није остварио ниједан тријумф, па ће пробати да прекине неугодну серију.

Искусни Роко Лени Укић је сигурно кошаркаш од којег ће много зависити игра гостију из Хрватске с обзиром да је у досадашњем дијелу сезоне први стријелац Сплићана са просјеком од 9,5 поена и 4,5 асистенције по мечу.

С друге стране, домаћин своје наде у наставак традиције у двобоју са Сплитом полагаће у Маркелу Старксу, који је по мечу биљежио учинак од 13 кошева и 4,75 асистенција.

Бајић је у најави утакмице истакао да је послије серије мечева и згуснутог распореда главни циљ био да одмори екипу и да умор против Сплита не смије да буде изговор.

- Рекао сам својим играчима да за меч не смије бити изговор умор. Били смо свјесни када смо улазили у ову сезону да ће те ствари да се дешавају и да нам неће бити лако и тако сам им рекао да за ову утакмицу са Сплитом прво морају ментално да буду спремни и никако да помисле да уђу у утакмицу да ће бити лако. Како смо у утакмицу ушли против Звезде мислим да тако морамо ући и у утакмицу са Сплитом, ако желимо да остваримо побједу. Сигуран сам да ово мјерило Сплита са четири пораза на почетку лиге није мјерило квалитета њиховог тима - рекао је Бајић.