latinica  ћирилица
21/10/2021 |  13:51 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Наставља се појачана контрола поштовања епидемиолошких мјера

Инспекторат Републике Српске наставља са појачаним контролама поштовања епидемиолошких мјера, имајући у виду погоршање епидемиолошке ситуације и свакодневно повећање броја тестираних лица позитивних на вирус корона.
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com) -
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com)

Из Инспектората Српске су саопштили да пословни субјекти који поштују мјере и организују свој рад у складу са препорукама не треба да брину због доласка инспектора.

Истичу да се неодговорно понашање неће толерисати, као и да ће несавјесни појединци који угрожавају здравље грађана сносити санкције у складу са законом.

- Циљ инспекције примарно није кажњавање, већ заштита здравља и живота грађана. У претходном периоду настојали смо дјеловати превентивно када год је то било могуће, савјетовати субјекте о мјерама које требају поштовати и указивати на значај њиховог придржавања - саопштено је из Инспектората Српске.

У саопштењу се додаје да тренутни развој епидемиолошке ситуације не оставља простора за опуштање, већ управо супротно.

Инспекторат Републике Српске је спреман да организацију свог рада прилагоди стању на терену.

- Очекујемо и од локалних заједница да већим интензитетом ангажују своје капацитете. Долазак инспектора привредни субјекти могу очекивати у било које доба дана, у радне дане, али и дане викенда - наводи се у саопштењу.

Из Инспектората су истакли да је заједнички интерес да привредни субјекти свој рад прилагоде тренутним условима како би несметано радили у обиму у којем је то могуће, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

- Позивамо привредне субјекте да остану одговорни у поштовању превентивних мјера, да се не излажу ризику од кажњавања, да свој рад организују у складу са датим препорукама и на тај начин дају свој допринос у борби против вируса корона - закључује се у саопштењу Инспектората Српске.