latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:27 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Митровић: Градоначелник по Џаферовићевим инструкцијама напада Додика

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић јавно напада српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика према инструкцијама бошњачког члана Предсједништва, чему се ни његови највећи опоненти нису надали, саопштио је потпредсједник Скупштине града Бијељина Миленко Митровић.
Бијељина: Градска управа - Фото: РТРС
Бијељина: Градска управаФото: РТРС

Митровић у саопштењу истиче да је гнусно и крајње некоректно да се Петровић, само неколико часова након састанка са /Шефиком Џаферовићем/ човјеком за кога у јавности постоје информације да је учествовао у довођењу муџахедина у БиХ током рата, појављује на БН телевизији и шаље политичке поруке против СНСД-а и српског члана Предсједништва БиХ.

- Присјетите се посјете највиших званичника Републике Српске Градској управи Бијељина прије неколико мјесеци, када млада госпођа из кабинета градоначелника није знала ни да најави присутне госте. Међутим, изгледа да је Џаферовић почасни гост и да при његовом појављивању ништа не смије да мањка - навео је Митровић.

Он сматра да је "мало рећи да је Петровић након јучерашњег дана срамота за град и грађане Бијељине".

- Он је недостојан представник људи који су животе уградили у темеље Републике Српске - каже Митровић, који је позвао грађане да се "окупе око што скоријег опозива градоначелника Бијељине".

Потпредсједник Скупштине града Бијељина сматра да градоначелниково буђење по питању обављања одређених инфраструктурних послова у посљедњих десет дана не може да врати изгубљену годину.

- Економске и привредне ране које је градоначелник Љубиша Петровић нанио Семберији у посљедњих 300 дана његовог манекенисања на позицији првог човјека Бијељине не могу зацијелити ни за пет година - рекао је Митровић.