latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:29 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Три лица спроведена у Тужилаштво БиХ

Припадници Управе Министарства унутрашњих послова Републике Српске за организовани и тешки криминалитет предали су Тужилаштву БиХ лица чији су иницијали Ж.К. из Бањалуке, М.М. са Сокоца и М.Т. са Пала, осумњичена за крађу возила.
Акција МУП Српске против аутомафије (Фото: МУП Српске/Уступљена фотографија) -
Акција МУП Српске против аутомафије (Фото: МУП Српске/Уступљена фотографија)

Незванично, Тужилаштву су предати Желимир Кнежевић из Бањалуке, Мирослав Милинковић из Сокоца и Марко Трифковић из Пала, који су јуче ухапшени заједно са још три особе.

Лица су предата касно синоћ уз извјештај о почињеном кривичном дјелу организовани криминал у вези са кривичним дјелом тешка крађа, саопштено је из МУП-а.

За ова лица постоји сумња да су од почетка 2021. године организовала криминалну групу која је на подручју Сарајева, Тузле и Добоја вршила отуђење возила, која су потом скривали и препродавали на подручју БиХ и Црне Горе.

Истичу да је приликом претреса просторија која користе наведена лица пронађено и одузето девет возила, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кричних дјела.

 Фото: МУП Српске/Уступљена фотографија

- Истовремено, полицијски службеници су у оквиру међународне полицијске сарадње у Билећи јуче лишили слободе лице иницијала С.А., због сумње да се може довести у везу са отуђењем моторног возила у Дервенти и кривичним дјелом Разбојништво извршеним у Црној Гори - додаје се у саопштењу.

Полицијски службеници настављају даљи рад документовање наведених предмета.