latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:47 | Аутор: СРНА

Подршка младом тенисеру из Добоја Марку Максимовићу

Генерални директор компаније М:тел Јелена Триван изјавила је данас да ће спонзорски уговор, односно подршка те компаније младом тенисеру из Добоја Марку Максимовићу, који је освојио Мастерс турнир у Монте Карлу, износити 20.000 КМ.
Марко Максимовић, уговор с М:телом - Фото: РТРС
Марко Максимовић, уговор с М:теломФото: РТРС

- Уз највеће клубове које подржавамо и чији смо спонзори, Марко је од данас дио ове породице - рекла је Триванова на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Она је додала да је тим окупљен око Максимовића процијенио колика су средства потребна сљедеће године да се припреми и да оде на најзначајније турнире.

- Ми смо у троуглу, Влада Републике Српске, град Добој и ми, подијелили смо тај терет и наш спонзорски уговор, наша подршка Марку биће 20.000 КМ - навела је Триванова.

Напомињући да је ово први пут да се обраћа јавности од када је у Бањалуци, Триванова је рекла да је разлог за то био што је жељела да се нађе прави тренутак када би могла да се обрати јавности Републике Српске са својом визијом како види М:тел, а данашњи дан је права слика тога.

Она истиче да ова компанија, као и свака друга, има свој смисао и сврху не само да убире профит, него да од тога што ради осјети корист сваки грађанин и да све то врати држави и народу.

Генерални директор М:тела истакла је да та компанија Максимовићу у овом тренутку може помоћи да достигне звијезде.

- Ја сам видјевши Марка на пријему код предсједнице Српске Жељке Цвијановић, на њен позив да се друштвено одговорне компаније одазову истог тренутка реаговала и није то први пут, М:тел је подршка највећим спортским клубовима овдје, као и великим кутурним институцијама овдје, али до сада није био овако младим талентима - указала је Триванова.

Она је рекла да јој је драго да су град Добој, Влада Републике Српске и од овог тренутка и компанија М:тел препознали потенцијал Максимовића и да ће му сви заједно помоћи да стигне до шампионских титула.

Триванова је подсјетила да је Новаку Ђоковићу спонзор био Телеком, а Максимовићу М:тел, пожељевши му добродошлицу у тим који побјеђује.

Она је Максимовићу као поклон уручила телефон "ајфон 13", те од њега затражила да се потпише на тениску лоптицу, истичући да ће та лоптица са потписом вриједити милионе за коју годину.

- Нећемо је продати већ ћемо је држати у М:телу као знак да смо препознали шампиона на вријеме - додала је Триванова.

Максимовић је захвалио компанији М:тел за подршку која ће му, како је рекао, сигурно помоћи у даљој тениској каријери и свима који су га подржавали током турнира у Монте Карлу, градоначелнику Добоја Борису Јеринићу, као и свом Тениском клубу Добој.

- Велико ми је задовољство да сам освојио турнир у Монте Карлу, који је најјачи турнир у конкуренцији до 16 година у Европи, презадовољан сам како сам играо и било ми је фантастично - рекао је Максимовић.

Његов тренер Денис Спахић захвалио је М:телу и Тривановој за указано повјерење, истичући да са Марком ради већ 10 година.

- Кад је дошао први дан на тренинг примијетио сам да има јако пуно талента. Са 10 година је постао шампион државе, са 12 година је освојио неке немогуће турнире на Балкану и тада сам његовом оцу рекао да се ради о једном од најбољих играча на свијету - испричао је Спахић.

Он је рекао да су радили напорно и истрајали све ове године.

- Наредне године ћемо покушати да пређемо на професионални ниво, играћемо пет до шест професионалних турнира, тако да пробамо убиљежити неку побједу на професионалном нивоу - најавио је Спахић.

Он је додао да је Марко већ уписан на АТП листу као дубл играч и да ту већ има два бода.

- Надамо се у наредном периоду да ће бити уписан и као сингл играч - закључио је Спахић.

Растко Максимовић, Марков отац, захвалио је Тривановој, истичући да је знала да препозна моменат када је можда било велико оптерећење испратити Марков пут.

- Захвалност градоначелнику Добоја, Влади Републике Српске, предсједници Жељки Цвијановић и клубу шампиона који се зове М:тел, додао је Максимовић.

Он је истакао да ће, када се два шампиона удруже, резултат бити још већи и јачи, наводећи да ово није успјех само Марка, већ и његовог клуба, тениских савеза Републике Српске и БиХ и велики успјех Републике Српске.

- Вјерујем да ћемо се уз ову подршку компаније М:тел, која је веома значајна, чешће окупљати да са поносом славимо не само Маркове успјехе, већ свих нас заједно - рекао је Растко Максимовић.