latinica  ћирилица
21/10/2021 |  14:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Радоњић: Да добром игром исконтролишемо квалитете Албе

На нама је до добром игром дођемо до контроле квалитета њихове игре и да им не дозволимо да они наметну свој ритам, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић пред меч са Албом у Евролиги.

Црвено-бијели сутра од 19 часова дочекују њемачки тим у петом колу Евролиге у хали "Александар Николић".

- Наставили су са системом који је поставио тренер Аито, сада је ту његов помоћник који је дуго радио са њим. Наставили су са препознатљивим начином игре. Направили су доста промјена у тиму и сигурно ће бити потребно вријеме играчима да уђу у тај ритам и филозофију игре, задржали су и квалитет који су имали. На првом мјесту ту је Сикма, заслужују апсолутни респект, сигурно са добрим искуством путују за Београд - рекао је Радоњић новинарима у хали "Александар Николић".

- Имају добра искуство играња овдје, на нама је до добром игром дођемо до контроле квалитета њихове игре и да им не дозволимо да они наметну свој ритам игре. Послије дуго времена имамо ситуацију да играмо у Пиониру евролигашку утакмицу пред нашим навијачима. Ако буде атмосфера макар приближна ономе како је знало да буде на утакмицама Евролиге овдје, сигурно да ће то бити веома значајно за нас -  истакао је Радоњић.

Црвено-бијели су након пет утакмица у кратком временском периоду имали мало више времена да се освјеже пред дуел са њемачком екипом.

- Ритам је од почетка био веома згуснут, имали смо утакмице на сваких три дана на почетку сезоне, а послије и недељу са дуплим програмом. Уз све проблеме које смо имали са одсутним играчима било је јако захтјевно и тешко. Након тог циклуса имали смо четири дана до утакмице са Албом. Покушали смо да искористимо то на најбољи могући начин, али и размишљали о играчима који се полако враћају у екипу. Урадили смо што смо и планирали и паралелно се припремали за утакмицу са њемачким тимом - закључио је Радоњић.