latinica  ћирилица
21/10/2021 |  15:21 ⇒ 22:03 | Аутор: СРНА

Повријеђени Приједорчанин прикључен на апарате за механичку вентилацију

Пацијент чији су иницијали Г.П. /21/ из Приједора, који је задобио тешку повреду главе у синоћњем судару мотоцикла и путничког возила, прикључен је на апарате за механичку вентилацију и све даље прогнозе су неизвјесне, саопштено је из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.
УКЦ Српске - Фото: РТРС
УКЦ СрпскеФото: РТРС

Из УКЦ-а су навели да су синоћ у 21.55 часова у Ургентни центар возилом хитне помоћи Дома здравља Приједор довезени пацијенти чији су иницијали Ђ.С /19/ и Г.П. /21/. Ријеч је о два лица која су била на мотоциклу који се синоћ сударио са аутомобилом.

Након што су довезени у УКЦ, хоспитализовани су у Клиници за анестезију и интензивно лијечење УКЦ-а.

Начелник Клинике Драган Ракановић је рекао да је двадесетједногодишњи Г.П. примљен са тешком повредом главе.

- Прикључен је на апарате за механичку вентилацију и све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су крајње неизвјесне - наводи се у саопштењу.

Према ријечима Ракановића, пацијент Ђ.С /19/ има повреде вратне кичме, преломе костију карлице и десне подлактице, али је свјестан и стабилних је виталних параметара.

- Урађена је комплетна дијагностичка обрада и примјењују се адекватни терапијски протоколи - навео је Ракановић.

Из Полицијске управе Приједор синоћ су саопштили да су два лица теже повријеђена у судару мотоцикла и путничког возила у Улици Славка Родића у Приједору.

- Теже тјелесне повреде задобили су возач мотоцикла Ђ.С. из Приједора и путник на мотоциклу Г.П. из Приједора и оба лица превезена су у УКЦ Републике Српске у Бањалуци - рекла је Срни портпарол приједорске Полицијске управе Звездана Алендаревић.

Судар се догодио у 20.35 часова на магистралном путу Приједор - Козарска Дубица, а возилом "нисан" управљало је лице са иницијалима Н.К. из Приједора.