latinica  ћирилица
21/10/2021 |  16:01 ⇒ 21:39 | Аутор: РТРС

Домаћа привреда показује знакове опоравка (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Бањалуци са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.
Вишковић са представницима Уније удружења послодаваца -
Вишковић са представницима Уније удружења послодаваца

У оквиру припрема буџета Српске за 2022. годину, Вишковић и представници овог удружења, са предсједником Сашом Тривићем на челу, разговарали су о могућностима за што интензивнију подршке Владе домаћој привреди, у контексту њеног опоравка од економских посљедица пандемије корона вируса.

Током састанка, оцијењено је да домаћа привреда показује знакове опоравка, о чему свједочи значајан раст бруто друштвеног производа, али и раст броја запослених и повећање просјечне плате запослених у Српској, наводи се у саопштењу.

На састанку су размотрене планиране активности на изради стратегије запошљавања Републике Српске за период од 2022. до 2026. године.

Закључено је да треба наставити са интензивном политиком потицања директних улагања, а са циљем подизања ефикасности производње и броја запослених, наводи се у саопштењу.

Истовремено, размотрена је реализација Програма економских реформи за период 2021. – 2023. година, као и овогодишњи акциони план.