latinica  ћирилица
21/10/2021 |  16:38 ⇒ 17:40 | Аутор: СРНА

Подигнута оптужница против вођа и чланова кавачког клана

Специјално државно тужилаштво Црне Горе подигло је данас оптужницу против једног од вођа кавачког клана Слободана Кашћелана и још 13 особа којима се на терет ставља стварање криминалне организације, тешко убиство, тешко убиство путем помагања, те недозвољено држање оружја и експлозивних материја.
Специјално државно тужилаштво Црне Горе (Фото: IN4S) -
Специјално државно тужилаштво Црне Горе (Фото: IN4S)

Самостални савјетник за односе са јавношћу Вишег суда у Подгорици Аида Музуровић рекла је подгоричким "Вијестима" да је оптужница достављена том суду, те да ће бити заказано рочиште на којем че се распраљати о оптужници.

Осим против Кашћелана, оптужница је подигнута и против лица чији су иницијали М.Р, В.В, Д.П, К.М, З.К, Р.З, Р.Ж, М.В, Д.К, С.Ј, З.П, М.К. и А.Д.

Судија за истраге Вишег суда у Подгорици Мирослав Башовић раније је, одмах након хапшења, укинуо притвор Кашћелану и петорици осумњичених који су лишени слободе у истој акцији. Само дан касније вођи кавчана је ипак одређен притвор.

Одлуку о притвору тада је донијело ванрасправно вијеће Вишег суда у Подгорици, преиначивши одлуку судије Башовића да се ова група брани са слободе. Након тога неки од осумњичених су у бјекству.

У акцији полиције, током претреса објеката које су користили осумњичени, пронађена су блиндирана возила, муниција, средства комуникације, средства за осматрање, експлозивна направа и други предмети који могу указивати, и у даљем поступку користити као доказ за извршење других кривичних дјела.

У медијима је раније објављено да се ова криминална група доводи у везу са нестанком, убиствима, одређених особа које су означене као сарадници шкаљарског кала. За ову групу кавчана навођено је да је сарађивала наводно са Вељком Беливуком.