latinica  ћирилица
21/10/2021 |  18:31 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Филму "Реци ми осмијехом" друго мјесто на фестивалу у Београду (ВИДЕО)

Филм "Реци ми осмијехом" у продукцији РТРС, чији је сценариста и режисер наша колегиница Милана Мајар, освојио је друго мјесто у категорији телевизијска репортажа на 26. Интернационалном фестивалу репортаже и медија Интерфер - Златна Ника у Београду.
Филм Милане Мајар "Реци ми осмијехом" - Фото: РТРС
Филм Милане Мајар "Реци ми осмијехом"Фото: РТРС

Друго мјесто за филм Милане Мајар "Реци ми осмијехом" представља велики успјех за РТРС, јер је ове година конкуренција била изузетно јака. О квалитету фестивала говори чињеница да је међу кандидатима био и српски редитељ Емир Кустурица, који је и освајач Гран прија.

- Поред Кустурице и немамо неке шансе, али свакако да ми је изузетно драго што смо добили другу награду жирија - рекла је Милана Мајар, режисер и сценариста филма.

Филм "Реци ми осмијехом" емотивна је прича о глувонијемој жени која активно учествује у животу. Ради, засновала је породицу, и живи један специфично срећан и испуњен живот.

- Било је задовољство радити са таквом особом јер зато што она шаље поруку да се сви ми замислимо о њиховим судбина и како они одтају тако нормалани, ведри, оптимистични. Једноставно сви ми морамо очити од њих - додала је Мајар.

Филм је до сада учествовао на више фестивала, а посебно се истакао на украјинском "Киноансамбл" на Дњепру, гдје је освојио треће мјесто. Фестивалски живот наставља учешћима у званичној конкуренцији на бјелоруском фестивалу "Листапад", руском "Сол земљи" и "Побиједимо заједно" у Севастопољу.