latinica  ћирилица
21/10/2021 |  19:30 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Постхумна одликовања породицама 32 погинула борца Војске Републике Српске

Породицама 32 борца Војске Републике Српске, погинула у Одбрамбено - отаџбинском рату из Шамца и Модриче, уручена су постхумна одликовања - Медаље заслуга за народ, којим их је одликовала предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.
Одликовања - Фото: РТРС
ОдликовањаФото: РТРС

Поручено је да институције Српске, уз изразе поштовања и захвалности, имају трајну обавезу да чувају успомену на жртве које су дале живот за слободу и брину о породицама погинулих бораца.

Раде Симендић је имао 12 година када му је отац погинуо на Гребницама 20. октобра 1995. године.

- Сав тај период до данас је био тежак за нас, породицу - рекао је Симендић.

Изасланик предсједнице Српске Слободан Жупљанин је нагласио да Република Српска никада не смије заборавити оне који су положили свој живот за отаџбину.

- Република Српска још једном покушава да изрази захвалност за жртву коју су чланови њихових породица дали и да се обавеже да ове људе и ове породице Српска никада не треба и не смије заборавити јер су они за Републику Српску дали оно највише што се могло дати - своје животе - изјавио је Жупљанин.

Предсједник Скупштине општине Шамац Симо Варадиновић је истакао да "општина Шамац води рачуна о овим категоријама кроз стамбено збрињавање и подршку Борачкој организацији преко које ове категорије и ове породице остварују своја највећа права."