latinica  ћирилица
21/10/2021 |  19:37 ⇒ 22/10/2021 | 12:39 | Аутор: СРНА

Приведен осумњичени за учешће у убиству породице Ђокић из Алексинца

У Србији је приведен осумњичени за учешће у убиству породице Ђокић, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.
Полиција Србије (фото: Sputnik / Dejan Simić) -
Полиција Србије (фото: Sputnik / Dejan Simić)

Захваљујући упорном и самопрегорном раду припадника полиције и тужилаштва, рекао је Вулин, дошло се до једног лица за кога се основано сумња да је учествовао у монструозном убиству породице Ђокић, саопштено је из МУП Србије.

Вулин је нагласио да је пронађена и значајна количина новца која је припадала убијеној породици, а у просторијама, односно на имању које је користио осумњичени, пронађени су још неки предмети који су, без сваке сумње, били дио овог страшног и монструозног убиства.

Осумњичени је приведен и по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу одређено му је задржавање до 48 часова, због постојања основа сумње да је учествовао у извршењу кривичног дјела тешко убиство.

- Убиство породице Ђокић је згадило и узнемирило читаву Србију. Изведено је на професионалан, стрпљив, методичан начин и очигледно је дуго припремано - рекао је Вулин.

У потрази су учествовали припадници Полицијске управе за град Ниш, Полицијске управе за град Београд, посебно његовог 3. Одјељења, као и Управе криминалистичке полиције, затим Основног јавног тужилаштва у Алексинцу и Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Вулин је заједно са помоћником директора полиције и начелником Полицијске управе Београд Веселином Милићем разговарао у Нишу са припадницима полиције који раде на расветљавању убиства породице Ђокић.

Припадници МУП-а настављају даљи рад на расвјетљавању свих околности кривичног дјела.

Власник мјењачнице у Алексинцу Горан /57/, његова супруга Гордана /56/ и кћер Лидија Ђокић /25/ убијени су прије неколико дана, а њихова тијела су пронађена спаљена у атару села Моравац.

Они су отети непуна два минута након одласка из куће Горанове мајке у овом алексиначком селу.