latinica  ћирилица
22/10/2021 |  09:28 | Аутор: СРНА

Ухапшена два лица, пронађена дрога

Двојица Тузлака ухапшена су због сумње да су починила кривична дјела спречавање службене особе у вршењу службених радњи и неовлаштена производња и стављање у промет дроге, саопштено је данас из кантоналног Министарства унутрашњих послова.

Ухапшени су мушкарци чији су иницијали Р.Х. /28/ и Х.П. /24/ и они ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предати Кантоналном тужилаштву у Тузли.

У саопштењу се наводи да је полиција, радећи на сузбијању и спречавању злопупотребе дроге, уочила два лица у аутомобилу "голф", која су се, уледавши полицију, покушала возилом удаљити и од себе одбацили руксак.

- Недуго затим, сустигнут је и ухапшен Р.Х, док се Х.П. удаљио са лица мјеста, те је наредног дана уз присутво адвоката дошао у службене просторије, гдје је и ухапшен - додаје се у саопштењу.

Претресом руксака пронађено је девет већих паковања материје која подсјећа на дрогу, веће паковање опојне дроге и шест пвц паковања дроге, као и други предмети који се могу користити као доказ у каснијем поступку.

Дрога је одузета ради вјештачења, а о овом догађају обавијештен је дежурни кантонални тужилац.