latinica  ћирилица
22/10/2021 |  12:27 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Рукометашице Борца: Да поправимо утисак из Словачке

Рукометашице Борца желе да у реванш утакмици 2. кола ЕХФ Европа купа против Дунајске Стреде одиграју пуно боље него у првом мечу у Словачкој.
ЖРК Борац - Фото: РТРС
ЖРК БорацФото: РТРС

Утакмица се игра сутра од 17 часова у спортској дворани "Борик" у Бањалуци, уз директан пренос на програму РТРС плус.

Бањалучанке су поражене на гостовању 26:38, а искуснија екипа из Словачке је тако направила велики корак ка пласману у наредну фазу такмичења.

Тренер бањалучког клуба, Раде Унчанин истиче да је први меч показао да је ривал пуно бољи него што се то видјело на снимцима.

- Ако нема амбиција онда нема ни напретка ни жељених резултата. Дунајска стреда је уживо показала да је пуно бржа екипа него што смо мислили и да имају заиста велики квалитет. Ми смо платили данак првом изласку у Европу након дужег времена. Наши голмани нису имали свој дан, а они су наше техничке грешке итекако кажњавали. Посебно са крилне позиције гдје је Ката Јухош постигла 12 голова. Желимо да у реваншу одиграмо боље у одбрани, да смањимо број техничких грешака и да стрпљивим нападом дођемо до што бољег резултата. Оно што морам да похвалим је чињеница да се екипа борила до краја и да дјевојкама није било свеједно са којим резултатом ће завршити меч - навео је Унчанин.

Рукометашица Дајана Игњатовић навела је да је Дунајска стреда веома квалитетна екипа која има искуство.

- Желимо да поправимо утисак у реваншу и могу обећати максималну борбу, а видјећемо шта ће нам то донијети на крају. Стреда јесте квалитетнија екипа од нас али није баш за 12 голова. Морамо да исправимо грешке и да будемо достојан ривал у Европи - нагласила је Игњатовићева.

Директор ЖРК Борац, Дарко Савић захвалио се ривалу на добродошлици и истакао да ће Борац учинити све да се реваншира за гостопримство.

- У Словачкој смо се осјећали као код куће и имали сјајну добродошлицу. Домаћин је био љубазан и желимо да им узвратимо истом мјером. Показаћемо да смо град спорта који зна да цијени ривала и његово понашање и да будемо још бољи домаћини. Такође, позивам навијаче у што већем броју да подрже дјевојке - јасан је Савић.